Központi telefon: +36 (30) 997-9372 | +36 (1) 385-0842 | Szerviz ügyelet: +36 (30) 865-8752 info@melde.hu

Tevékenységi körök

Villamos ágazat

Tűzjelző, oltás vezérlő rendszerek, biztonságtechnikai, IT és egyéb gyengeáramú rendszerek tervezési és kivitelezési feladatait jólképzett szakember gárdánk látja el.

Gépész ágazat

Automata oltóberendezések ( sprinkler, gázzal oltó, habbal oltó, konyhai oltó ) tervezését és kivitelezését végezzük a gépész ágazatban.

Szerviz ágazat

Tevékenységünk a tűzjelző, biztonságtechnikai és oltórendszerek karbantartása, javítása, melyet szakszerűen végzünk el.

Előgyártás

2010 óta foglalkozunk előgyártással is. Az előgyártó üzemünkben készült csöveket projekteink mellett viszonteladásra is kínáljuk.

Esser tűzjelző

Tűzjelző, oltásvezérlő rendszerek

Cégünk nagy múltra tekint vissza a tűzjelző rendszerek és oltásvezérlő rendszerek tervezésében, kivitelezésében.
Az egyszerű kis irodaházaktól, kollégiumoktól egészen a több épületből álló iroda komplexumokig, gyártó csarnokokig, tartály parkokig, robbanás veszélyes területekeig megfelelő szakértelemmel, tapasztalattal és a szükséges erőforrásokkal rendelkezünk, hogy Megrendelőink épületeit az előírásoknak megfelelő és szükséges védelemmel lássuk el. Preferált központ típusok: Kentec, Notifier, Esser

gázveszély

Gázveszély jelző rendszerek

Cégünk szolgáltatásiai között megjelenik a gáz és oldószergőz érzékelő rendszerek tervezésése és kivitelezése is. Jelentős tapasztalattal bírunk gázveszélyjelző rendszerek alakamazásában zárt és szabadterekben, ill. robbanás veszélyes terekben egyaránt.
Az életvédelmi feladatokat ellátó rendszerek esetében több évtizedes múlttal rendelkező beszállítóink termékeit alkalmazzuk.

Preferált típusok: Extox-Uni, Gas ExPERT, Detnov, SensEX

beléptető rendszerek

Beléptető rendszerek

Napjainkban alapszintű védelemnek számít, hogy egy épületben, épületen belüli helyiségbe történő belépéskor az adott személy jogosultságát ellenőrizzük. Erre nyújtanak egyszerű és kényelmes megoldást a beléptető rendszerek.
Cégünk az egyszerű, néhány belépési pontból álló rendszerektől a több száz belépési pontból álló komplex rendszerek megtervezéséhez és kivitelezéhez tud segítséget nyújtani Megrendelőink részére.
Kapcsolódó modulok lehetnek a következők: térképes megjelenítés, munkaidő nyilvántartás, látogató menedzsment, személyzeti nyilvántartás, egyéb rendszerek integrálása (pl. behatolásjelző, tűzjelző rendszer) stb.

Preferált típusok: Seawing, Anteus, Predor

habbal oltó rendszerek

Kaputelefon rendszerek

Egy korszerű épület üzemeltetői igényei közé tartozik a kaputelefon rendszer alkalmazása is.
Cégünk testreszabott, korszerű, jó minőségű és költséghatékony megoldást nyújt mind analóg, mind IP alapú audió vagy videó kaputelefonok tervezése és kivitelezése terén egyaránt.

Preferált típusok: Urmet, 2N, Genway, Golmar

habbal oltó rendszerek

Videó megfigyelő rendszerek

Megrendelőink részére – a felhasználói igények figyelembevételével – korszerű, optimális és költséghatékony műszaki megoldásokat valósítunk meg. Ehhez rendelkezünk a megfelelő tervezői és kivitelezői erőforrásokkal, megbízható beszállítókkal. A kamera rendszer kültérre és beltérre is egyaránt kitűnő megoldás. Alkalmasak arra, hogy szemmel tartsák az épületen belül és annak környezetében az egyes területeket. Kíváló kiegészítő biztonságtechnikai megoldás.

behatolásjelző

Behatolásjelző rendszerek

Behatolásjelző rendszerek alkalmazása szinte már alap elvárásként jelentkezik egy adott épület üzemeltetésekor.
Cégünk a megfelelő vagyonvédelmi érzékelők alkalmazásával, a felhasználói igények figyelembevételével képes Megrendelőink részére a szükséges és elvárt védelmet nyújtó behatolásjelző rendszert megtervezni és kivitelezni, legyen szó héjvédelemről, csapdaszerű védelemről vagy teljeskörű védelemről.

Preferált típusok: DSC, Paradox, Premier, Galaxy

Hangosító rendszer

Hangosító és vészhangosító rendszerek

Az épületek funkcionalitásában fontos szerepet tölt be az információ közlés. Ez lehet vészhelyzeti, reklám, közérdekű vagy szórakoztató célú.
Cégünk több éves tapasztalattal rendelkezik az ezt szolgáló hangosító rendszerek tervezésében és kivitelezésében. Megrendelőink részére megfizethető, jó minőségű és testreszabott megoldásokat nyújtunk.

Preferált típusok: Audac, AMC, Monacor, TOA, QSC

informatikai rendszerek

IT hálózatok

Cégünk a Megrendelői igényeket kielégítő, korszerű megoldásokat nyújtja az IT hálózatok tervezése és kivitelezése területén. Széles termékpalettánkkal, sok éves tapasztaltunkkal és szakértelmünkkel az épület adottságaihoz alkalmazkodó, a felhasználói igényeket kielégítő, legjobb megoldást javasoljuk: legyen szó passzív, vagy aktív hálózatról.
Referenciáink között a kisebb, egyszerű hálózatok mellett a komplex, több épületet ellátó hálózatok is egyaránt megjelennek.

Preferált termék családok: Excel Networking, KE Line, Reichle De-Massari, Commscope – AMP Netconnect, Canovate, Triton, GreatLakes, Lande, Rittal, Zyxel, Cisco, D-Link, Unifi

Sprinkler rendszerek

(MSZ EN 12845, NFPA, FM Global, VDS és egyéb biztosítói igények szerint)

A sprinkler vízzel oltó berendezés az automatikus tűzoltó berendezések legelterjedtebb típusa, feladata a tűz tovaterjedésének megakadályozása és a tűz eloltása akár emberi beavatkozás nélkül.
A Melde Kft mérnökei, tervezői-, és kivitelezői csapata megfelelő tapasztalattal rendelkezik az MSZEN12845, NFPA13, FM Global és egyéb biztosítói igények szerinti sprinkler rendszer megtervezésében, kivitelezésében, és időszakos karbantartásában.

konyhai tűzoltó rendszerek

Konyhai tűzoltó rendszerek

(ANSUL R102)

A vízzel nem oltható konyhai olajos-zsíros tüzek oltását az ANSUL R102 konyhai oltórendszer tervezésével, kivitelezésével és karbantartásával valósítjuk meg. Az ANSUL R102 konyhai oltórendszer Amerikában már bizonyított, az OTSZ módosításával Magyarországon is egyre több ilyen rendszer létesül.

Szakértelem

ezt le kell cserélni

Vízköddel oltó rendszerek

Tyco – Aquamist vízköddel oltó rendszer
A vízköddel oltó rendszer az oltási folyamat során az égéshez szükséges 3 feltételből kettőt (oxigén, égéshő) minimalizál, de ugyanakkor nagymértékben megkíméli a harmadik feltételt, az éghető anyagot.

Az oltás az oxigén lemerítés (inertizálás) elvén alapszik, amikor a víz gőzzé válik térfogata 1760-szor nagyobb lesz és az oxigént kiszorítja az égéstérből, azaz „elszigeteli” a tűzforrástól. Mivel a kis cseppek gyorsabban párolognak, mint a nagyobbak, az oltás rendkívül gyors és hatékony.
A vízköddel oltó rendszerek a tengerjáró hajók motortereinek oltására lettek kifejlesztve, viszont mára számos fejlesztést követően mozgólépcsők, irodaházak, szállodák és megkötésekkel számos egyéb területeken alkalmazhatóak.

habbal oltó rendszerek

Habbal oltó rendszerek

A vízzel és a habbal oltó rendszerek működési elveiket tekintve nem különböznek egymástól. Azonban a vízzel nem oltható anyagok, mint például szénhidrogének, alkoholok, motorolajok, műanyagok…stb tüzeinek oltásához kifejlesztett speciális habképző oltóanyagok ( habkoncentrátumok ) alkalmazásával valósítható meg a tűzoltási folyamat. A használatuk során a tartályból kiáramló habanyaghoz a keverőben víz vegyül, és az így keletkezett haboldat a sprinklerfejeken kersztül permet formájában oltja el a tüzet.

Cégünk a habbal oltó rendszerek tervezésében, kivitelezésében és karbantartásában is megfelelő szakmai ismeretekkel rendelkezik.

gázzal oltó

Gázzal oltó rendszerek

(MSZ EN 15004, NFPA, FM Global, VDS és egyéb biztosítói igények szerint)
Oltógázok: HFC227, HFC125, CO2, ARGON200, ARGON300, NOVEC 1230, IG541, IG54

A gázzal oltó rendszerek a természetben is előforduló gázok alkalmazásával oxigén kiszorítás elvén, vagy vegyi oltógázok alkalmazásával fejtik ki oltóhatásukat, mely tűzérzékelést követően automatikusan indítja el az oltási folyamatot. Cégünk a gázzal oltó rendszerek legnagyobb gyártóival áll kapcsolatban, és számos területen bizonyítottuk szakmai rátermettségünket.
Felmerülő kérdések esetén keressenek bizalommal.

kézfogás

Tervezés

Nagy gyakorlattal, és szaktudással rendelkező tervezői csapatunkkal vállaljuk sprinkler-, gáz- és konyhai oltó-, valamint gyengeáramú rendszerek tervezését.

hangosító

Kivitelezés

Több éves szakmai múltra visszatekintő, projektvezetői csapatunkkal várjuk sprinkler-, gáz- és konyhai oltó- valamint gyengeáramú rendszerek kivitelezését.

ezt le kell cserélni

Karbantartás

Szervizes csapatunk megbízható, rövid határidővel vállalja a gépészet és gyengeáram teljes terültére a karbantartási, és javítási munkálatokat.

habbal oltó rendszerek

Előgyártás

2010 óta foglalkozunk előgyártással is. Gyálon, 2021. decemberében pályázat útján elkészült új előregyártó üzemünkben végezzük oltórendszerekhez tartozó csővezetékek tisztítását, porszórását, előregyártását. Az itt elkészült csöveket saját projektjeinkhez és viszonteladásra is kínáljuk.

Elérhetőségeink

Központi telefon

+36(1) 385-0842

+36 30 997 9372

Szerviz ügyelet

+36 (30) 865-8752

Email

info@melde.hu

Cím

1116 Budapest, Építész u. 8-12.