Telefonszám +36 (1) 385-0842
szerviz ügyelet: +36 (30) 865-8752
 
 
Innovatív, intelligens tűzelőrejelző rendszer kutatás-fejlesztése                                                          
 
A projekt célja egy innovatív, intelligens tűzelőrejelző rendszer kutatás-fejlesztése, amely képes a villamos eredetű (zárlati) tüzek előrejelzésére, a tűzjelző rendszerek innovatív üzemeltetésére, üzembiztonságának megteremtésére, karbantartásának támogatására.
Az innovatív tűz előrejelző rendszer bevonásával az analóg tűzjelző rendszerek által generált tűzjelzések bejelzései is eredményesebbek lennének, a már kiépített rendszerek is hatékonyabb tűzjelzést tudnának biztosítani. A tűzjelző érzékelők által folyamatos mérési ciklusokban mért részecske koncentráció adatok elemzésével, a koncentráció változások tendenciájának vizsgálatával az eddigieknél hatékonyabb tűzjelzés technikai megoldást lehet elérni. Az előrejelző rendszer fontossága nem csak a majdan kitörő tűzre vonatkozó előrejelzés generálása, hanem a prognosztikai üzenet megjelenését követően a kontroll, felügyelet (őrzésvédelmi felügyelet), felderítés és beavatkozás időigényének a maximalizált csökkentése is ugyanilyen jelentős szempont. Az innovatív tűz előrejelző rendszer nem csak a zárlati tüzek megelőzésére szolgál, hanem további számos működési, üzembiztonsági és karbantartási tanácsadó funkcióval rendelkezik majd.
Az innovatív tűz előrejelző rendszer gyárak, raktárak, csarnokok (sport-, kiállítói-, kulturális, stb.) irodaházak, logisztikai központok, bevásárlóközpontok, kórházak, biztosítótársaságok, illetve bármilyen intézmény, szervezet számára hasznos, ahol fontos az életvédelem, a kár- és baleset megelőzés. Alkalmazásával a zárlati tüzek még kialakulásuk előtt megelőzhetők, szakszerű beavatkozással az esetleges tűzesetekből származó nagy vagyoni károk, személyi balesetek, sérülések is elkerülhetők, csökkenthetők.
 
 
Schreiber Gábor, projektvezető
tel: 06-30-941-8144
e-mail: gschreiber@melde.hu